Vatandaşlık Test-02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-02
1. 1982 Anayasa'sında yapılan MGK'ya başbakan yardımcılarının dahil edilmesi değişikliği hangi yıldır?




Gönderen: nomad | Doğru Cevap: 8129 | Yanlış Cevap: 22092 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Aşağıdakilerden hangisi iki defa seçilemez?




Gönderen: nomad | Doğru Cevap: 24140 | Yanlış Cevap: 11159 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. 1982 anayasasına göre aşagıdakilerden hangisi sosyal ve ekonomik hak ve ödevler arasında yer almaz?




Gönderen: aydıncan | Doğru Cevap: 16980 | Yanlış Cevap: 15699 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Başbakanlığa bağlı aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin kamu tüzel kişiliği vardır?




Gönderen: meis | Doğru Cevap: 8295 | Yanlış Cevap: 20107 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Anayasa Mahkemesi aşağıdakilerden hangisini yüce divan sıfatıyla yargılama yetkisine sahip değildir?




Gönderen: emlh_13 | Doğru Cevap: 12651 | Yanlış Cevap: 17440 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(8)

6. Tüzüklerin incelemesinde hangi kurum sorumludur?




Gönderen: vatan | Doğru Cevap: 18863 | Yanlış Cevap: 11877 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Türkiyenin ilk başbakanı kimdir?




Gönderen: diy2121 | Doğru Cevap: 22561 | Yanlış Cevap: 8868 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(8)

8. KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ NASIL KURULUR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 10047 | Yanlış Cevap: 16787 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. EN BÜYÜK MEMUR KİMDİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 25657 | Yanlış Cevap: 5454 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

10. BELEDİYELER NASIL KURULUR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 8543 | Yanlış Cevap: 20608 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. İL ÖZEL İDARESİNİN BÜTÇESİNİ KİM HAZIRLAR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 7452 | Yanlış Cevap: 20468 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. YEREL YÖNETİMLER ARASINDAKİ BİRLİKLER NASIL KURULUR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 7786 | Yanlış Cevap: 16661 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. KAMU DENETÇİSİ KAÇ YILLIĞINA SEÇİLİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 13822 | Yanlış Cevap: 12923 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ YÜKSEK MAHKEMELERDEN DEĞİLDİR?





Gönderen: jack | Doğru Cevap: 18894 | Yanlış Cevap: 6069 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön