Vatandaşlık Test-03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-03
1. AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ MERKEZİ YÖNETİME YARDIMCI KURULUŞLARDAN DEĞİLDİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 8690 | Yanlış Cevap: 10353 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(5)

2. AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ SERMAYE TOPLULUĞU DEĞİLDİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 4911 | Yanlış Cevap: 12412 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KAÇ GÜNDE TAMAMLANMALIDIR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 15837 | Yanlış Cevap: 3473 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. AŞAĞIDAKİLERİN HANGİSİ SADECE OLAĞAN ÜSTÜ DÖNEMLERDE DEVLETİN TAŞINIR MALLARA EL KOYMASININ ADIDIR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 13428 | Yanlış Cevap: 5702 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. ANAYASA MAHKEMESİNE TBMM KAÇ ÜYE ATAR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 8723 | Yanlış Cevap: 10029 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. BİR YASAMA DÖNEMİ İÇİNDE KAÇ DEFA TBMM BAŞKANI SEÇİLİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 17007 | Yanlış Cevap: 1871 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ İSTİSNAİ MEMURLUK DEĞİLDİR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 6970 | Yanlış Cevap: 11809 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(8)

8. CUMHURBAŞKANINI KİM SECER?




Gönderen: faruk | Doğru Cevap: 18086 | Yanlış Cevap: 1822 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

9. Yerel Yönetimlerin birlik kurmalarına aşağıdakilerden hangisi izin verir?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 12071 | Yanlış Cevap: 5989 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Cumhurbaşkanının Yüce divana(Anayasa Mahkemesine) gönderilmesi için TBMM Genel Kurulunun ulaşması gereken çoğunluk kaçtır?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 8670 | Yanlış Cevap: 9786 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11. Belediye Başkanını geçici olarak görevden uzaklaştırma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aitdir?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 12972 | Yanlış Cevap: 5760 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. REFARANDUM KAÇ GÜN İÇİNDE TAMAMLANIR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 10411 | Yanlış Cevap: 6644 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. HSYK Kurul üyeliği seçimi, üyelerin görev süresinin dolmasından önceki kaç gün içinde yapılır? 




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 4686 | Yanlış Cevap: 10204 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Aşşagıdakilerden hangisi G-8 olarak bilinen dünyanın en gelişmiş ülkeleri içerisinde yer almaz




Gönderen: coffemate | Doğru Cevap: 15657 | Yanlış Cevap: 2674 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

15. cumhur başkanının yurt dışına çıkması yada gecici olarak koltuğundan kalkması dumunda yerine kim vekillik eder?




Gönderen: ahmet çetin | Doğru Cevap: 17088 | Yanlış Cevap: 1515 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön