Vatandaşlık Test-04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-04
1. 1982 Anayasası'nda 2010 yılında yapılan değişiklikler de gözönüne alındığında, Hakimler Savcılar Yüksek Kuruluyla ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 6632 | Yanlış Cevap: 7787 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Tek taraflı bir irade açıklaması ile yeni bir hukuki durum yaratan veya mevcut bir hukuki durumu değiştiren veya ortadan kaldıran haklar aşağıdakilerden hangisiyle tanımlanabilir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 5226 | Yanlış Cevap: 8238 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Aaşağıdakilerden hangisi Medeni Kanun' da kişilerin fiil ehliyetlerinin kısıtlanma nedenleri arasında sayılmamıştır?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 7967 | Yanlış Cevap: 6528 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(7)

4. 1982 Anayasası'na göre, aşağıdakilerden hangisi TBMM'nin görev ve yatkilerinden biri değildir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 7580 | Yanlış Cevap: 6620 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5. Yasama faaliyetlerinin denetimi aşağıdakilerden hangisi tarafından yapılmaktadır?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 9615 | Yanlış Cevap: 4940 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Görev yaptığı okuldan hukuka aykırı olarak başka bir şehirdeki okula tayin edilen öğretmen bu işlemin iptali için hangi mahkemeye başvurur?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 9653 | Yanlış Cevap: 4405 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Avrupa Parlamentosu aşağıdakilerden hangisinin organıdır?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 7123 | Yanlış Cevap: 6706 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

8. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk Genelkurmay Başkan kimdir?




Gönderen: zımıkli | Doğru Cevap: 6803 | Yanlış Cevap: 7367 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

9. YSK üyeleri kaç kişiden oluşur?




Gönderen: keskoif04 | Doğru Cevap: 7527 | Yanlış Cevap: 5796 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

10. RTÜK üyelerini kim seçer?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 9421 | Yanlış Cevap: 4883 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Ülkemizde yürütme yetkisi aşağıdakilerden hangilerine aittir?




Gönderen: harun | Doğru Cevap: 10020 | Yanlış Cevap: 4226 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. T.C. döneminde "Halk oylamasına" sunulan ilk anayasa hangisidir ?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 7627 | Yanlış Cevap: 5835 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

HSYK'nın üye sayısı kaçtır.





Gönderen: faruk | Doğru Cevap: 8955 | Yanlış Cevap: 3021 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön