Vatandaşlık Test-01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-01
1. Asağıdakilerden hangisi memurluğu sona erdiren sebeplerden degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 49717 | Yanlış Cevap: 25760 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(13)

2.

I- İçişleri Bakanı
II- Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı
III- Milli Egitim Bakanı
IV- Jandarma Genel Komutanı

Yukarıdakilerden hangileri Milli Güvenlik Kurulunun üyeleridir?





Gönderen: admin | Doğru Cevap: 57476 | Yanlış Cevap: 9506 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

3. IMF'ye üye ülkeler aynı zamanda hangi kuruluşa da üyedir?




Gönderen: melek | Doğru Cevap: 37568 | Yanlış Cevap: 26903 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdakilerden hangisi G-8 ülkelerinden biri değildir?




Gönderen: melek | Doğru Cevap: 29678 | Yanlış Cevap: 32862 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(10)

5. Bir kişinin Vatandaşlıktan çıkarılmasına kim karar verir?




Gönderen: haluk | Doğru Cevap: 27382 | Yanlış Cevap: 39838 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

6. Aşağıdakilerden hangisi 1982 anayasasının 2010 değişikliğinde yapılan değişikliklerden biri değildir?




Gönderen: eğitimci | Doğru Cevap: 21729 | Yanlış Cevap: 28903 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

7. TBMM BÜTÇE KOMİSYONU ÜYE SAYISI KAÇTIR?




Gönderen: haciiii | Doğru Cevap: 19759 | Yanlış Cevap: 32520 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. 12 Eylül 2010 referandumuyla yapılan değişiklik ile Anayasa mahkemesi üye sayısı kaç kişi olmuştur?




Gönderen: uzaklardayım | Doğru Cevap: 20288 | Yanlış Cevap: 36043 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(6)

9. En yüksek Devlet Memuru kimdir




Gönderen: selo | Doğru Cevap: 28004 | Yanlış Cevap: 34910 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(6)

10. Türk Hukuk Sisteminde bir hukuk kaynağı olarak kabul gören fakat uygulama yönünden  yazılı hukuktan sonra gelen kaynak aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 36506 | Yanlış Cevap: 20606 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

11. Türkiye 'nin ekonmik ve askeri amaçla üye olduğu uluslararası kuruluşlar sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: fth | Doğru Cevap: 46823 | Yanlış Cevap: 9692 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Uyuşmazlık Mahkemesi'nin başkanını aşağıdakilerden hangisi seçer?




Gönderen: nomad | Doğru Cevap: 29368 | Yanlış Cevap: 27490 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

13.

Cumhurbaşkanı resmi olarak yutdışında iken yerine kim vekalet eder?





Gönderen: dddd | Doğru Cevap: 32870 | Yanlış Cevap: 12700 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön