Vatandaşlık-Anayasa Tekrar Test-01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık-Anayasa Tekrar Test-01
1. Toplum ilişkilerini düzenleyen aşağıdaki kurallardan hangisi kişileri bağlar ve karşılıklı sözleşme esasına dayanır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 12211 | Yanlış Cevap: 2556 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Aşağıdakilerden hangisi, toplumsal hayatı düzenleyen kuralların ortaya çıkmasında etkili olmamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6685 | Yanlış Cevap: 6193 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Toplumsal hayatı düzenleyen aşağıdaki kurallardan hangisine uyulmaması durumunda devlet devreye girer?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 12768 | Yanlış Cevap: 451 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Türk toplumunun günlük yaşantısında uymaya çalıştığı;
- Büyüklerin ellerini öpmek,
- Yemek yerken ağzını şapırdatmamak,
- Karşılaştığı kişilere selâm vermek
gibi davranışlar toplum ilişkilerini düzenleyen kurallardan hangisiyle ilgilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7191 | Yanlış Cevap: 5632 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(9)

5. Devlet, siyasî bakımdan örgütlenmiş millet veya milletler topluluğunun oluşturduğu hukukî bir varlıktır.
Buna göre, aşağıdakilerden hangisi devletin temel özellikleri arasında sayılamaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 10340 | Yanlış Cevap: 962 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdaki devlet şekillerinin hangisinde egemenlik bir zümreye aittir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6014 | Yanlış Cevap: 5868 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

7. Toplumda zaman içinde kendiliğinden oluşan, iyi ve kötü kavramlarından iyinin yapılmasını, kötünün yapılmamasını emreden davranış kurallarına ahlâk kuralları denilir.
Buna göre, aşağıdaki davranışlardan hangisi ahlâk kurallarına aykırıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7430 | Yanlış Cevap: 3467 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Yürütmenin, yasama ve yargı işlevlerini de üstlenmesi aşağıdakilerden hangisiyle ifâde edilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 9206 | Yanlış Cevap: 2379 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdakilerden hangisi, demokrasilerin dayandığı temel ilkelerden değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7323 | Yanlış Cevap: 4148 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Devletlerin bir araya gelmesiyle oluşan ve her bir devlette farklı hukuk kurallarının uygulandığı devlet şekli hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 8542 | Yanlış Cevap: 2634 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Devlet sınırları içinde aynı hukuk kurallarının geçerli olduğu, tek bir siyâsî otoritenin egemenliği elinde tuttuğu devlet şekli aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6271 | Yanlış Cevap: 4509 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Yönetimde din kurallarının etkin olduğu devlet şekli aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 9046 | Yanlış Cevap: 2104 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Demokratik yönetimlerde birden fazla siyasî partinin bulunması aşağıdakilerden hangisinin gerçekleşmesi açısından önemlidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 9093 | Yanlış Cevap: 1129 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Ülkemizde aşağıdaki demokrasi yönetimlerinden hangisi uygulanmaktadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5185 | Yanlış Cevap: 5574 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Demokrasi yönetimlerinde sıkça kullanılan çoğulculuk kavramı ne
demektir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3680 | Yanlış Cevap: 6153 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Seçimlerde bütün vatandaşların serbestçe, hiç bir ayrım gözetilmeden oylarını kullanabilme ve yönetime katılabilmeleri aşağıdakilerden hangisinin bir gereğidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6426 | Yanlış Cevap: 3777 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. Aşağıdakilerden hangisi hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5442 | Yanlış Cevap: 4529 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

18. Aşağıdakilerden hangisi demokrasi yönetiminin çoğulculuk ilkesinin tanımıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3366 | Yanlış Cevap: 5599 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

19. Aşağıdaki yönetim şekillerinden hangisinin günümüzde uygulanması mümkün değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2588 | Yanlış Cevap: 8204 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(15)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön