Vatandaşlık-Anayasa Tekrar Test-07 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık-Anayasa Tekrar Test-07
1. Aşağıdakilerden hangisi Hukuk Devleti İlkesi'nin gereklerinden biri sayılamaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1180 | Yanlış Cevap: 328 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Aşağıdakilerden hangisi İdare Hukuku'nun özelliklerinden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 824 | Yanlış Cevap: 427 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Aşağıdakilerden hangisi İdarenin Bütünlüğü İlkesi'ni sağlamaya yönelik bir anayasal kurumdur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 651 | Yanlış Cevap: 559 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdakilerden hangisi hukukun yazılı kaynakları arasında yer almaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1253 | Yanlış Cevap: 200 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Aşağıdakilerden hangisi Kamu Hukuku alanına girmez?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 941 | Yanlış Cevap: 426 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi özel haklardan biridir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 747 | Yanlış Cevap: 620 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Kişi, aile, borç ve eşya hukukuyla ilgili ilişkileri düzenleyen hukuk dalıaşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 888 | Yanlış Cevap: 438 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi özel hakların bir türü olan mutlak haklara örnek verilebilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 778 | Yanlış Cevap: 409 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdakilerden hangisi siyasî kamu hakları içinde yer alır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1131 | Yanlış Cevap: 163 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Medeni Hukuk ile Özel Hukuk terimlerinin eş anlamlı terimlermiş gibi kullanılması Medeni Hukuk'un aşağıdaki hangi özelliğinin bir sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 778 | Yanlış Cevap: 331 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdakilerden hangisi Özel Hukuk alanına giren hukuk dallarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 678 | Yanlış Cevap: 548 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Aşağıdakilerden hangisi Özel Hukuk un bir alt dalı olan Medeni Hukuk'un düzenlemiş olduğu hukuk dallarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 876 | Yanlış Cevap: 309 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Bakanlar Kurulunun çalışma biçimlerine ait özellikler arasında sayılamayacak husus aşağıdakilerin hangisinde yer almamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 269 | Yanlış Cevap: 652 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Kamulaştırmada bedel davasına aşağıdaki mahkemelerden hangisi bakar?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 463 | Yanlış Cevap: 677 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Aşağıdakilerden hangisi "Genel Uygunluk Bildirimi" vermeye yetkilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 545 | Yanlış Cevap: 507 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Aşağıdaki Sayıştay işlemlerinden hangisi, Sayıştay denetimi kapsamındaki kurumların bağışlarını denetleyen bir işlemdir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 192 | Yanlış Cevap: 710 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. Danıştay, İdare ve Vergi mahkemeleri aşağıdaki hallerin hangisinde dava dilekçesinin reddine karar verirler?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 134 | Yanlış Cevap: 642 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

18. Aşağıdaki bakanlıklardan hangisinin il ve ilçe düzeyinde örgütlenmesi yoktur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 837 | Yanlış Cevap: 307 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

19. Aşağıdakilerden hangisi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre kamu kuruluşlarında çalıştırılacak kamu görevlisi kapsamı içinde sayılabilecek kategorilerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 583 | Yanlış Cevap: 582 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

20. 2004 yılında yapılan değişiklikle, aşağıdakilerden hangisi, Anayasa'da düzenlenen yargı kurumları arasından çıkarılmıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1038 | Yanlış Cevap: 226 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön