2001 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2001 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları
1. Asagidakilerden hangisi ya da hangileri 1982 Anayasasina göre dogrudan dogruya
halkin oylariyla seçilerek göreve gelir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4494 | Yanlış Cevap: 4077 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. 1982 Anayasasina göre, hangi bakanlarin TBMM seçimlerinden önce çekilmeleri ve
yerlerine bagimsizlarin atanmasi gerekir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4618 | Yanlış Cevap: 2258 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Ülkemizde yapilan seçimlerde sikça kullanilan "Genel Oy" kavrami ne demektir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3844 | Yanlış Cevap: 3058 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Asagidakilerden hangisi "yari-dogrudan demokrasi" araçlarindan biridir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3141 | Yanlış Cevap: 2843 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Yargi yetkisi Türkiye tarafindan da kabul edilmis olan Insan Haklari Mahkemesi, hangi uluslar arasi kurulus içinde yer almaktadir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2482 | Yanlış Cevap: 4109 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1982 Anayasasina göre, milletvekili seçimlerinde asagidakilerden hangisinin
uygulanmasi mümkün degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2748 | Yanlış Cevap: 3466 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. 1982 Anayasasina göre, asagidakilerden hangisi bir siyasi partinin Anayasa
Mahkemesi tarafindan temelli kapatilma nedenlerinden degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3924 | Yanlış Cevap: 2078 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Asagidakilerden hangisi "dogal yargiç" (kanuni hakim) güvencesinin bir sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4330 | Yanlış Cevap: 1212 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Küresellesme. Dünyadaki tüm ekonomik ve sosyal birimlerin daha yogun etkilesim içine girmesi ve çesitli ögelerin uluslar arasi hareketliligini artirmasi olarak tanimlanir. Küresellesme sürecinde, uluslar arasi hareketliligi en az artan öge asagidakilerden
hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3397 | Yanlış Cevap: 2050 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Türkiye'de 1999 sonunda uygulanmaya baslanan ekonomik istikrar programi 2000
yilinin Kasim ayinda krizle sonuçlanmistir.
Asagidakilerden hangisi 2000 yilinin Kasim ayinda baslayan krizin öncü
göstergelerinden biri degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 749 | Yanlış Cevap: 4115 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(7)

11. Asagidakilerden hangisi 2001 yilinin Nisan ayinda, "5 yilda 1 milyar çocuga egitim" kampanyasini baslatan sivil toplum örgütüdür?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3194 | Yanlış Cevap: 2553 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön