2003 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2003 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları
1. Hukuka aykiri olarak bir kisinin malina veya canina karsi yapilan saldirilara karsi kisinin kendini savunmasina hukuken ne ad verilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2372 | Yanlış Cevap: 241 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Türkiye Cumhuriyeti'nde halk, yöneticilerini asagidaki yollardan hangisi ile belirler?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2157 | Yanlış Cevap: 425 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Asagidaki ülkelerden hangisinin Birlesmis Milletlerde veto hakki vardir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1320 | Yanlış Cevap: 987 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. I. 1921 Anayasasinda, 1924'de yapilan degisiklikle,
II. 1924 Anayasasinda, 1928'de yapilan degisiklikle,
III. 1924 Anayasasinda, 1946'de yapilan degisiklikle,
IV. 1924 Anayasasinda, 1937'de yapilan degisiklikle,
VI. 1961 Anayasasinin kabul edilmesiyle,
Yukarida verilen Anayasa degisikliklerinin hangisiyle laiklik ilkesi Anayasada yer almaya baslamistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1571 | Yanlış Cevap: 815 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 1982 Anayasasina göre asagidakilerden hangisi, sosyal ve ekonomik haklar bölümünde yer almistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1602 | Yanlış Cevap: 831 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1982 Anayasasina göre asagidakilerden hangisi TBMM'nin görev ve yetkilerinden degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1240 | Yanlış Cevap: 1153 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Asagida verilenlerden hangisi dogrudan seçimle is basina gelen yöneticilerden degildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1410 | Yanlış Cevap: 859 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. I. Tarim sektörü II. Hizmet sektörü
III. Imalat Sektörü IV. Insaat sektörü V. Saglik sektörü
Yukarida verilen istihdam alanlarindan hangileri kalifiye olmayan isgücünün en fazla istihdam edildigi sektörlerdir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 448 | Yanlış Cevap: 1728 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9. Asagidaki ülkelerden hangisi dünyanin en gelismis ve zengin sekiz ülkesinin olusturdugu birlik içinde yer alir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1706 | Yanlış Cevap: 630 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Üniversitelerin en üst yöneticisi olan rektörler hangi makamca atanir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2120 | Yanlış Cevap: 321 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Türkiye Cumhuriyeti'nde serbest piyasa kurallari çerçevesinde özel ve kamu kurulus firmalari arasindaki uyusmazliklara bakmak, piyasadaki tekellesmeleri önlemek asagidaki kurumlardan hangisinin görevidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1068 | Yanlış Cevap: 1205 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. 1982 Anayasasina göre yeni bir ilin kurulmasi hangi kurumun alacagi kararla gerçeklesir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1113 | Yanlış Cevap: 1344 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön