2006 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2006 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları
1. I. Anayasa Mahkemesi Başkanı
II. TBMM Başkanı
III. Başbakan
IV. Cumhurbaşkanı
1982 Anayasası'na göre, yukarıdakilerden hangilerini doğrudan TBMM seçer?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1314 | Yanlış Cevap: 1168 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

2. 1982 Anayasası'na göre, suç ve cezalarla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1888 | Yanlış Cevap: 359 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

3. I. Cumhurbaşkanı
II. TBMM Başkanı
III. Başbakan
IV. Bakanlar Kurulu
1982 Anayasası'na göre, yukarıdakilerden hangileri tatil veya ara verme sırasında TBMM'yi doğrudan doğruya toplantıya çağırabilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1881 | Yanlış Cevap: 440 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. 1982 Anayasası'na göre, aşağıdakilerden hangisi tüzük çıkarabilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1931 | Yanlış Cevap: 417 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 1982 Anayasası'na göre, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı aşağıdakilerden hangisi tarafındanatanır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1826 | Yanlış Cevap: 473 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi, yerel yönetimler içinde yer almaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 932 | Yanlış Cevap: 1350 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Bir ülkede belli bir zamanda yürürlükte olan hukuk kurallarından sadece yazılı olanlara ne ad verilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1786 | Yanlış Cevap: 524 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. 1982 Anayasası'na göre, Türk vatandaşlığıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1766 | Yanlış Cevap: 421 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdakilerden hangisi hukuk devletinin şartlarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1782 | Yanlış Cevap: 396 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'den beyin göçünü önlemek için alınması gereken önlemlerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1878 | Yanlış Cevap: 286 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletler'e bağlı kuruluşlardan biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 965 | Yanlış Cevap: 1123 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Avrupa Birliği (AB) üyesi olan aşağıdaki ülkelerden hangisi, AB'nin ortak para birimi olan Avro'yu kabul etmeyerek kendi ulusal para biriminikullanmaya devam etmektedir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1692 | Yanlış Cevap: 472 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön