2011 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2011 KPSS Anayasa-Vatandaşlık Sınav Soruları
1. 1982 Anayasası'na göre, Cumhurbaşkanı aşağıdakilerin hangisi tarafından seçilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 11098 | Yanlış Cevap: 7108 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(8)

2. 1982 Anayasası'na göre, TBMM kaç milletvekilinden oluşur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 14565 | Yanlış Cevap: 3071 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

3. 1982 Anayasası'na göre, Devletin şekli ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 16492 | Yanlış Cevap: 759 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdaki idarelerden hangisi bir mahallî idare birimi değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5876 | Yanlış Cevap: 10614 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Köy işlerinin bütün köylü birleşerek yapılması usulüne ne ad verilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 13871 | Yanlış Cevap: 2893 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Hakkında soruşturma açılan bir belediye başkanını geçici olarak görevden uzaklaştırma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 9764 | Yanlış Cevap: 6770 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Aşağıdaki tüzel kişilerden hangisi, kişi topluluğu olmayıp mal topluluğu niteliğini taşımaktadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 8841 | Yanlış Cevap: 7076 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi kişinin özel hakları arasında yer almaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 8133 | Yanlış Cevap: 8129 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Hukukun kendisine hukuki sonuç bağladığı insan davranışına ne ad verilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 10324 | Yanlış Cevap: 5128 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Haziran 2011'de aşağıdakilerden hangisinin Türkiye'nin kredi notu üzerinde baskı yaratabileceğini açıklamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5766 | Yanlış Cevap: 7558 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde bir süreden beri yaşanan protestoların ve muhaliflerin çıkardığı olayların önüne geçmek amacıyla Mayıs 2011'de genel af ilan edilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7417 | Yanlış Cevap: 5644 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde düzenlenen Birleşmiş Milletler En Az Gelişmiş Ülkeler 4. Konferansı aşağıdaki şehirlerden hangisinde gerçekleştirilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6399 | Yanlış Cevap: 5914 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön